lauantai 5. maaliskuuta 2016

Pietari turvallisuusHyvä kunto on tärkeää kaikille ja harjoittelun voi aloittaa kotonakin. Kunto.net on koonnut eri tilanteisiin sopivia ilmaisia harjoitteluvideoita tavallisille ihmisille.


Pietaria kutsuttiin aiemmin Venäjän rikospääkaupungiksi. Nyt tilanne on parantunut. Pikkurikollisista kuten taskuvarkaista voi olla ongelmia matkailijoille.

Ei kannata pitää paljon rahaa mukanaan eikä esitellä suuria summia julkisesti. Julkinen liikenne, metro ja kaikki turistien suosimat paikat ovat todennäköisimmät ongelmapaikat.. Vakavammat väkivaltarikokset turisteja kohtaan ovat harvinaisia. Ei ole kuitenkin viisasta vaeltaa yksin yöllä humalassa tuntemattomassa seurassa. Älä kanna passia mukana, jos se ei ole välttämätöntä. Voit ottaa kotona valokopion passista ja viisumista ja kuljettaa mieluummin sitä mukanasi.

Kannattaa pitää matkavakuutus voimassa ja tarkistaa, että kurkkumätä-, polio- ja jäykkäkouristusrokotukset ovat kunnossa. Vesijohtovedessä on Giardiaa, joten pullotettu vesi on suositeltavaa. Monet pesevät sillä hampaansakin.

Ulkomaalaiset voivat saada ilmaiseksi äkillisten sairauksien hoidon Venäjän sairaaloissa. Mukavuustaso sairaaloissa voi olla melko alhainen. On tarjolla myös yksityisiä klinikoita. Niiden hinnat voivat olla korkeita. On tarjolla muun muassa amerikkalainen ja eurooppalainen lääkärikeskus.

Hätänumero on 01. Poliisin numero on 02, ja ambulanssin 03. Lisätietoa turvallisuudesta ja terveydestä.

Ulkoministeriön Pietarin matkustustiedote.
Konsulaatit Pietarissa.


Tutustu myös Matka.net.
Lääkäreissä on hauskempikin puoli Lekuri.net, vitsejä lääkäreistä, hoitajista ja potilaista. Kerro oma vitsisi.
Kauneus on tärkeä osa elämää, Kauneus.net.
Tutustu myös Flunssa.net.
Tutustu myös Kipu.net.