lauantai 5. maaliskuuta 2016

Pietari liikkuminenHyvä kunto on tärkeää kaikille ja harjoittelun voi aloittaa kotonakin. Kunto.net on koonnut eri tilanteisiin sopivia ilmaisia harjoitteluvideoita tavallisille ihmisille.

Metro on halpa ja suosittu joukkoliikenteen muoto Pietarissa. Se aukeaa noin klo 05.30 ja sulkeutuu yöllä yhden maissa. Tietoa metrosta ja muista joukkoliikenteen muodoista.

Julkiseen liikenteeseen kuuluu myös raitiovaunuja, busseja, pienoisbusseja ja johdinautoja. On hyvä selvittää niiden reitti jo ennen matkaa jos niillä aikoo matkustaa. Lippuja voi ostaa kuljettajalta tai rahastajalta. Raitiovaunuissa, tavallisissa busseissa ja johdinautoissa on rahastajat. On myös T(axi) busseja ja E(xpress) busseja. Niissä maksu huolitaan vain käteisellä ja ne ovat kalliimpia kuin tavalliset bussit.

Takseja on vapaasti saatavilla. Kaikilla takseilla pitäisi määräysten mukaan olla taksamittari. Maksu perustuu ajettuun matkaan. Jotkut taksiyritykset ottavat ennakkotilauksia myös netissä. Jotkut tarjoavat kiinteitä pakettihintoja. Tässä yksi ennakkovarusmahdollisuus venäjäksi. Luettelo taksiyrityksistä.

Monet yksityisautoilijat vievät myös mielellään turistin perille. Tätä varten voi nostaa kätensä ja kun auto pysähtyy voi kysyä veisikö kuljettaja perille ja mitä se maksaisi haluttuun osoitteeseen. Kannattaa seistä tavoitteen suuntaan menevän tien varrella niin halukkaita on enemmän. Jos autossa on jo muita kuin kuljettaja, niin yksinäisen matkustajan voi olla parempi odottaa seuraavaa tarjokasta.

Tutustu myös Matka.net.
Lääkäreissä on hauskempikin puoli Lekuri.net, vitsejä lääkäreistä, hoitajista ja potilaista. Kerro oma vitsisi.
Kauneus on tärkeä osa elämää, Kauneus.net.
Tutustu myös Flunssa.net.
Tutustu myös Kipu.net.