lauantai 5. maaliskuuta 2016

Pietari nähtävyydetHyvä kunto on tärkeää kaikille ja harjoittelun voi aloittaa kotonakin. Kunto.net on koonnut eri tilanteisiin sopivia ilmaisia harjoitteluvideoita tavallisille ihmisille.


Pietari nähtävyydet Google maps kartalla.

Suosituimpiin nähtävyyksiin voi ostaa liput etukäteen, niin saattaa päästä vähemmällä jonotuksella.

Pietari Suuri perusti Pietari-Paavalin linnoitukseen vuonna 1703. Se on Pietarin vanhin rakennus. Siellä on myös Pietari-Paavalin katedraali, useiden tsaarien viimeinen lepopaikka. 360 asteen näkymä suositulta auringonottopaikalta Pietari-Paavalin linnoituksen alueella. Pidä hiiren vasemmanpuoleinen näppäin painettuna niin saat liikuteltua kuvaa. Klikkaamalla kuvaa ja sitten näppäintä Home, pääset koko ruudun näyttöön.

Suoraan vastapäätä Pietari-Paavalin linnoitusta Nevan toisella puolella on yksi vanhimmista rakennuksista Pietarissa, Amiraliteeetti.

Länteen Amiraliteetista on Senaatin aukio, aiemmin Dekabristien aukio. Pietari Suuren ratsastajapatsas sijaitsee aukiolla.

Ensimmäinen asuintalo oli historiankirjoituksen mukaan Pietari Suuren mökki. Hän halusi kivitalon, mutta hänellä ei ollut tarpeeksi rahaa. Sen sijaan hän maalasi talon niin, että se näytti olevan rakennettu tiilestä.Nevan toisella puolella on historiallisesti kuuluisa Kesäpuutarha. 360 asteen näkymä Kesäpuutarhasta. Kesä puistossa. Syksy puistossa. Talvi puistossa.

Talvipalatsi rakennettiin Pietari Suuren tyttärelle. Se oli Venäjän tsaarien tärkein asuinpaikka. Nykyisin se on osa Eremitaasin museoa. 360 asteen näkymä Eremitaasiin sillalta. Kuvia Eremitaasista.

Tsaarin komeimpaan kesäasuntoon, Pietarhoviin, on jonkin verran matkaa mutta paikka on sen arvoinen. 360 asteen näkymä Pietarhovista. Pietarhovin museon omat sivut.

Vasilin saaren, Nevan suurimman saaren, kärkeä kutsutaan Strelkaksi eli nuoleksi. Se on Nevan toisella puolella Talvipalatsilta katsottuna. Pörssi, Kunstkamera ja kaksi Rostran majakkapylvästä, joissa on kuvattu vihollislaivojen osia, ovat täällä. 360 asteen näkymä Strelkalle.

Talvipalatsin eteläpuolella on kaupungin pääaukio, Palatsiaukio. Sen keskellä seisoo Aleksanterin pylväs, muistomerkki voitolle Napoleonista. 360 asteen näkymä Palatsiaukiolta. Kuvia Palatsiaukiolta.

Muutaman askelen päässä Palatsiaukiolta puolikaaren muotoisen riemukaaren läpi kulkien on Nevski Prospekt, Pietarin tärkein valtaväylä. Kolmen korttelin kävelymatkan päässä pitkin Bolshaja Morskaja ulitsaa Nevskin toisella puolella on Iisakin aukio. Täällä sijaitsee Iisakin kirkko. 360 asteen näkymä Iisakin aukiolta.

Nevskillä huomion kiinnittää Kazanin jumalanäidin kirkko. 360 asteen näkymä Kazanin kirkosta. Vastapäätä kirkkoa on kaupungin historiallinen kirjakauppa Dom Knigi, joka toimii ompelukonevalmistaja Singerin rakennuksessa.

Kirkko veren päällä näkyy Kanal Gribojedovan sillalta Nevskillä. 360 asteen näkymä kirkosta veren päällä. Mannerheimin pitkäaikaisin asuinpaikka Pietarissa, 1897-1904, oli sen vieressä olevalla Talliaukiolla, kätevästi hevostallien välittömässä läheisyydessä. Nykyisin taksit ovat korvanneet hevoset niiden asukkaina.

Chevalir-kaartin entiset kasarmit, nykyisin hotelli Marshal. Siellä on myös Mannerheim museo.

Muutama askel eteenpäin Nevskiä ja vasemmalla on Taiteiden aukio. Täällä on Pushkinin patsas. Aukion ympärillä on Venäläinen Museo, Ethnografinen Museo, Mihailovskin teatteri ja Filharmonian suuri sali. Kaupungin komein historiallinen herkkukauppa toimii vähän eteenpäin Nevskin varrella Eliseevin rakennuksessa.

Toisella puolella Nevskiä on Gostiny Dvorin kauppakeskus ja sen vieressä Duman rakennuksen monikerroksinen torni. Se näkyy pitkin Nevskiä ja toimii hyvänä maamerkkinä.

Nevskillä on useita upeita palatseja. Kuvia Pietarin palatseista.

Jusupovin sammuneella ruhtinassuvulla on kaksi merkittävää rakennusmuistomerkkiä jäljellä. Palatsi Moikan rantakadun varrella, missä Rasputin aikoinaan murhattiin. Toinen on ruhtinatar Jusupovan talo Liteiny prospekltin varrella.

Koilliseen Nevski Prospektilta on Smolna, Bolsevikkien päämaja Lokakuun vallankumouksen aikana. Smolnan luostari on sen lähellä.

Aleksanteri Nevskin Lavra on Nevskin päässä. 360 asteen näkymä Lavrasta.

Izmailovin rykmentin kotikirkko Pyhän kolminaisuuden katedraali on upea rakennus.

Risteilijä Aurora antoi tykinlaukauksella merkin Talvipalatsiin tehdyn rynnäkön aloittamiseksi vallankumouksen aikana. Se on nyt museona. Se sijaitsee lyhyen matkaa ylävirtaan Pietari Suuren mökiltä, lähellä viereistä Nakhimovin laivastokoulua.. Kuvia risteilijästä.

Pietaria on suojaamassa Kronstadtin linnoitus. Linnoituksen historiasta. Sen sotilaat olivat vallankumouksen etujoukko ja myös vuoden 1921 kapinassa bolshevikkinen yksinvaltaa vastaan. Nyt sen kautta kulkee myös kaupunkia kiertävä kehätie ja tulvapato. 360 asteen näkymä Kronstadtista.

Kaupungia voi tarkastella pienemmässä koossa, varsinkin lapsien kannalta mukavassa Mini cityssä.

Kaupungissa on delfinario missä on mahdollista jopa uida yhdessä delfinien kanssa. Tällä väitetään olevan rauhoittavia ja parantavia vaikutuksia.

Toreilla voi tehdä hyviä ja maukkaita ostoksia. Suosituin on Kuznetskin tori

Pietari nähtävyydet Google maps kartalla.

Pietari on valkeiden öiden kaupunki Valitettavasti ne kestävät vain lyhyen aikaa, yleensä kesäkuusta heinäkuun alkupuolelle. Toukokuusta alkaen yöt ovat valoisia mutta valoisin aika alkaa kesäkuussa. Valkeiden öiden ilmiö johtuu kaupungin pohjoisesta maantieteellisestä sijainnista.

On hyvin romanttinen kävellä yöllä kaupungin jokien ja kanavien rannoilla lähes yhtä kirkkaassa valossa kuin päiväaikaan. Valkeiden öiden taidefestivaali järjestetään kaupungissa tähän aikaan.

Pietari on silloin erityisen mielenkiintoinen öisin.

Tutustu myös Matka.net.
Lääkäreissä on hauskempikin puoli Lekuri.net, vitsejä lääkäreistä, hoitajista ja potilaista. Kerro oma vitsisi.
Kauneus on tärkeä osa elämää, Kauneus.net.
Tutustu myös Flunssa.net.
Tutustu myös Kipu.net.